Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@18:44:34 GMT

زندگی در زهره؛ شایعه یا واقعیت؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۱۳۳۲

زندگی در زهره؛ شایعه یا واقعیت؟

کشف نشانه‌هایی از شرایط مناسب زندگی در سیاره زهره دانشمندان زیادی از سراسر دنیا را به تکاپو واداشته است.

گروه فناوری خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان؛ دانشمندان به‌تازگی نوعی گاز به نام فسفین را در جو سیاره زهره (ونوس یا ناهید) کشف کردند که سبب شده تا احتمال حیات در این سیاره قوت بگیرد. حالا گروه‌های مختلفی از اخترشناسان در تلاش هستند تا نشانه‌های دریافت شده از شرایط حیات در این سیاره را به‌طور دقیق بررسی و نتایج آن را به همه مردم اطلاع دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

اقیانوس زیرزمینی گسترده در سیاره‌ای کوتوله/ تلاش برای یافتن حیات در سرس

فسفین چه نوع گازی است؟

فسفین نوعی گاز سمی است که از یک مولکول فسفر و سه مولکول هیدروژن ساخته شده است. گاز فسفین معمولاً از فعالیت‌های بدنی انسان و سایر موجودات زنده به وجود می‌آید و ازآنجایی‌که تنها موجودات زنده در جهان شناخته‌شده کنونی روی کره زمین زندگی می‌کنند، وجود این گاز در سیاره زهره موجب شگفتی میلیون‌ها نفر در کشورهای مختلف شده است. پیش‌تر ماهواره‌های در حال گردش در منظومه شمسی نشانه‌هایی مبنی بر احتمال حیات در سیاره‌های اروپا (قمر سیاره مشتری)، انسلادوس (ششمین قمر سیاره زحل) و سیاره مریخ رصد و اطلاعات مربوط به آن را به زمین ارسال کرده بودند.

اتمسفر رازآلود زهره

دانشمندان معتقدند کشف گاز فسفین در ابرهای موجود در آسمان سیاره ناهید الزاماً به معنای وجود شرایط حیات مانند زمین، نیست و باید بررسی‌های گسترده‌ای در این زمینه صورت گیرد. آنچه مسلم است وجود رازهای آشکارنشده در اتمسفر سیاره زهره است.

گروهی که اولین بار وجود گاز فسفین در سیاره زهره را کشف کردند، پس از مشاهده اولیه با استفاده از دو مدل از قوی‌ترین تلسکوپ‌های دنیا تحقیقات بیشتری انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که این گاز قطعاً در سیاره همسایه زمین وجود دارد. گاز فسفین ممکن است در اثر صاعقه، برخورد شهاب‌سنگ و فعالیت‌های آتش‌فشانی نیز به وجود بیاید.

بااینکه مقدار گاز فسفین شناسایی‌شده در اتمسفر زهره بسیار بیشتر از گازهای تولیدشده در اثر فعالیت‌های آتش‌فشانی است ولی نباید فراموش کرد که اطلاعات دانشمندان از فعل‌وانفعالات شیمیایی در این سیاره بسیار ناقص است. اکنون محققان دو نظریه در مورد سیاره ونوس را مطرح کرده‌اند اول اینکه واقعاً موجودات زنده‌ای در این سیاره زندگی می‌کنند و دوم اینکه فعالیت‌های شیمیایی ناشناخته‌ای در اتمسفر زهره در حال رخ دادن است.

گاز فسفین به‌تازگی در جو زهره کشف شده است و باید مدتی صبر کرد و میزان این گاز را به‌طور دقیق در بازه‌های زمانی مشخص اندازه‌گیری کرد. تغییر در حجم این گاز می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد سیاره زهره را در اختیار دانشمندان قرار دهد.

تحقیق روی سطح سیاره زهره

گروهی از اخترشناسان معتقدند به دلیل حساسیت موضوع باید نوعی کاوشگر خاص برای تحقیق روی سطح زهره طراحی و به سمت این سیاره پرتاب شود؛ اما ساختار و اوضاع جوی سیاره زهره به‌گونه‌ای است که هم‌اکنون هیچ دستگاهی در جهان قادر نیست روی سطح این سیاره فرود آمده و به کاوش در آن بپردازد. سازمان‌های تحقیقات فضایی تنها می‌توانند با استفاده از ماهواره‌های موجود در منظومه شمسی اتمسفر زهره را از میلیون‌ها کیلومتر دورتر بررسی کنند.

شروع دوران جدیدی برای کاوش در سیاره زهره

اکنون 31 سال از زمانی که سازمان تحقیقات فضایی ناسا برای اولین بار سفینه‌ای را به سمت سیاره ونوس پرتاب کرد، می‌گذرد. پیش از کشف اسنادی مبنی بر وجود گاز فسفین در ناهید ناسا برنامه‌ریزی کرده بود که برای تحقیق بیشتر در مورد این سیاره دو سفینه تحقیقاتی را به فضا پرتاب کند. این مأموریت‌ها در اواخر سال 2020 آغاز خواهند شد. هنوز اطلاعات بیشتری در مورد ماهواره‌های تحقیقاتی که به سمت ناهید می‌روند افشا نشده است.

در حال حاضر دانشمندان و مردم در سراسر دنیا اشتیاق بیشتری برای دانستن در مورد رازهای سیاره زهره دارند و همین موضوع سازمان‌های فضایی مثل ناسا، جاکسا (سازمان فضایی ژاپن) و سازمان فضایی اتحادیه اروپا را بیش از گذشته به تحقیق در مورد همسایه مرموز کره زمین وا‌می‌دارد. یافتن هرگونه آثار از حیات زمینی در سطح زهره می‌تواند تحولی در علوم فضایی و ارتباط بشر با جهان خارج از کره زمین ایجاد کرده و مشخص سازد که انسان‌ها در منظومه شمسی تنها نیستند.

انتهای پیام/4144/پ

منبع: آنا

کلیدواژه: کیهان منظومه شمسی سیاره زهره سیاره زهره گاز فسفین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۱۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه اسپوتنیک، رئیس حزب قوات لبنانی در اظهاراتی بدون توجه به تجاوزات دائمی رژیم صهیونیستی علیه اراضی لبنان و همچنین اشغال بخش هایی از این کشور از سوی صهیونیست‌ها مدعی شد: نبرد حزب الله با اسرائیل به لبنان آسیب رسانده است

وی در ادامه بدون اشاره به واقعیت های آشکار در جنگ اخیر مدعی شد: این جنگ (عملیات های حزب الله) بدون تأثیری بر حمله اسرائیل به نوار غزه به لبنان آسیب زد!

اظهارات جعجع در شرایطی مطرح شده است که وی واقعیت اشغالگری رژیم صهیونیستی را در نظر نگرفته است، از سوی دیگر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اخیرا در اظهاراتی تاکید کرده بود که عملیات های مرزی حزب الله نقش فوق العاده بر تحولات غزه به ویژه نبرد زمینی آن داشته و موجب شده تمرکز ارتش رژیم صهیونیستی کاملا بر هم بخورد.

جعجع که در گذشته روابط مساله داری با صهیونیست ها داشته و حتی در پرونده هایی به فعالیت علیه منافع ملی لبنان متهم است، در ادامه گفت: حزب‌الله باید از مناطق مرزی با اسرائیل عقب‌نشینی کند و ارتش لبنان باید در تمام این نقاط مستقر شود!

این در حالی است که در شرایط کنونی میان ارتش لبنان و مقاومت اسلامی حزب الله روابط بسیار نزدیکی و برادرانه ای برقرار است و این دو نیروی نظامی به عنوان دو رکن مهم معادله طلایی «ملت، ارتش، مقاومت» در لبنان، همکاری تنگاتنگی در نقاط مرزی این کشور دارند.

کد خبر 6094561 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • برای زهره حممیدی دعا کنید
  • (ویدئو) زهره حمیدی روی تخت بیمارستان؛ برایم دعا کنید