Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز  پژوهشگران اشکال زندگی واقعی را در سیاره زهره کشف نکرده‌اند،‌اما یادآور شده‌اند فسفین روی کره زمین بوسیله باکتری‌های تولید می‌شود که محیط‌های کم‌اکسیژن زندگی می‌کنند.

گروهی بین‌المللی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ کلارک ماکسول در هاوایی گاز فسفین را در جو زهره شناسایی کردند و با استفاده از «آرایه میلی‌متر/زیرمیلی‌متر بزرگ آتاکاما» (ALMA) در شیلی این یافته را ثابت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جین گریوز از دانشگاه کاردیف در ویلز، نویسنده اصلی مقاله این پژوهش که در ژورنال Nature Astronomy منتشر شده است، گفت: «من بسیار شگفت‌زده شدم- در واقع مبهوت شدم.»

وجود حیات فرازمینی برای مدت‌ها یکی از پرسش‌های مهم در علم بوده است. دانشمندان از کاوشگرها و تلسکوپ‌ها برای جستجوی «نشان‌های زیستی» - نشانه‌های غیرمستقیم حیات- در سیاره‌ها و ماه‌های دیگر در منظومه شمسی ما و فراسوی آن استفاده کرده‌اند.

کلارا سوسا-سیلوا، اخترفیزیکدان مولکولی از انستیتو تکنولوژی ماساچوست، یکی دیگر از این پژوهشگران گفت: «با آنچه ما از زهره می‌دانیم، محتمل‌ترین توضیح برای وجود فسفین در جو ان سیاره وجود حیات است.»

او افزود: «باید تاکید کنم که آخرین راه‌حل برای توضیح این کشف وجود حیات در این سیاره است. این موضوع مهم است، چرا اگر وجود فسفین و وجود حیات درست باشد، یعنی ما در  جهان تنها نیستیم. همچنین در این صورت حیات باید پدیده بسیار شایع باشد و باید سیاره‌های مسکونی بسیار دیگری در کهکشان ما وجود داشته باشند.»

زهره تا به حال کانون جستجوی برای حیات در جاهای دیگر در منظومه شمسی نبوده است و بیشتر سیاره مریخ و جهان‌های دیگر خارج از منظومه شمسی مورد توجه دانشمندان بوده‌اند.

فسفین- یک اتم فسفر که سه اتم هیدروژن به آن متصل هستند- برای انسان‌ها بسیار سمی است.

تلسکوپ‌های مستقر در کره زمین مانند تلسکوپ‌هایی که در این پژوهش استفاده شده‌اند به دانشمندان کمک می‌کنند که خصوصیات شیمیایی و سایر خصوصیات اجرام آسمانی را بررسی کنند.

فسفین به میزان ۲۰ قسمت در هر میلیارد قسمت در جو زهره مشاهده شده است که غلظت بسیار اندکی است. گریو گفت پژوهشگران منابع غیرزیستی این گاز مانند فعالیت‌های آتشفشانی، شهابسنگ‌ها، صاعقه و انواع گوناگون واکنش‌های شیمیایی را بررسی کرده‌اند، اما هیچکدام از آنها به عنوان منشا این گاز امکان‌پذیر نبودند. پژوهش‌ها در این مورد ادامه می‌یابد تا یا وجود حیات در زهره ثابت شود یا توضیح جایگزینی برای وجود فسفین در سیاره پیدا شود.

زهره نزدیک‌ترین سیاره به کره زمین است. ساختار زهره مشابه زمین است اما اندازه آن اندکی کوچکتر است. زهره پس از عطارد دومین سیاره نزدیک به خورشید است. زمین سومین سیاره است.

زهره با جو ضخیم و سمی پوشیده شده ست که گرما را به دام می‌اندازد. دماهای سطحی زهره که تا ۴۷۱ درجه سلسیوس می‌رسد، آنقدر داغ است که سرب را ذوب می‌کند.

سوسا- سیلوا گفت: «در حال حاضر هیچ حیاتی نمی‌تواند روی سطح زهره دوام بیاورد، زیرا  فرآیندهای زیست‌شیمیایی کاملا متفاوت با زیست‌شیمی نمی‌توانند در این شرایط ادامه پیدا کنند. اما مدت‌ها پیش از آنکه اثر گلخانه‌ای مهارنشدنی این سیاره را غیرقابل سکونت کند، شاید حیات روی آن وجود داشته است.»

کد خبر 549292 برچسب‌ها نجوم - سیاره - ستاره

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: نجوم سیاره ستاره وجود حیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۷۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم

معاون صنایع عمومی وزارت صمت گفت: برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه در گروه‌های کالایی خاص، به‌ویژه کالاهای نهایی، باید ریال را به رسمیت بشناسیم.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی برادران در مراسم اختتامیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی (اکسپو ۲۰۲۴) با بیان اینکه از ۳۵ کشور مقامات عالی رتبه در نمایشگاه اکسپو شرکت کردند، اظهار کرد: همچنین ایران در این نمایشگاه میزبان ۸۸ کشور و ۲۲۰۰ بازرگان بود.

وی با بیان اینکه پیمان‌های خوبی در این نمایشگاه بسته شد و برخی تجار خارجی برای بازدید از کارخانه‌ها به اصفهان و شیراز سفر کردند، اظهار کرد: لازمه جهش تولید جهش صادرات است. در همین راستا در ابتدای سال به ازای گروه‌های کالایی، برنامه رشد تولید به همراه برنامه رشد صادرات، تنظیم شده است.

برادران با بیان اینکه محصولاتی که در این نمایشگاه نمایش داده شد، همه صادراتی بودند، تصریح کرد: در مواردی تبدیل به صادرکننده کالاهایی شدیم که قبلا به کشور قاچاق می‌شد.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت در ادامه با بیان اینکه اگر موضوع حمل و نقل داخلی و بین‌المللی حل نشود، به توفیقات نهایی نمی‌رسیم، گفت: بحث بعدی که باید به آن پرداخته شود، تبادلات مالی است. موضوع تبادلات مالی قابل حل است و باید استفاده از رمز ارزها جدی‌تر گرفته شود. در اصل این ظرفیت وجود دارد که تجارت غیرنفتی بیشتر شود. همین حالا هم آمار برخی کشورهای خارجی از کالاهای صادراتی ایران بیشتر از چیزی است که در گمرکات ایران ثبت شده است که نشان می‌دهد کالا از مرزهای دیگر صادر شده است.

برادران با بیان اینکه باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و غیره در گروه‌های کالایی خاص، ریال را به رسمیت بشناسیم، تصریح کرد: به رسمیت شناختن ریال در رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان خواسته بازرگانان است؛ زیرا اگر تاجری با ریال کالا صادر کند، اما از آن بخواهیم که به دلار رفع تعهد ارزی کند، این موضوع توهین به پول ملی است.

معاون وزیر صمت اظهار کرد: در حوزه استاندارد هم چالش هایی وجود دارد و بعضی مواقع سخت گیری‌ها در این حوزه مانع صادرات است و استاندارد برخی کشورهای هدف پایین‌تر از سطح استانداردهای ماست.

وی افزود: یکی از مشکلات دیگر این است که مناطق آزاد هنوز بر مدار واردات و قاچاق است، اما باید رویکرد صادرات محور در این مناطق جایگزین شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • حیات سراسر معرفت و فرزانگی امام جعفر صادق (ع)
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • حقایق پنهان درباره ماه
  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • باید برای رفع تعهد ارزی از کشورهای همسایه ریال را به رسمیت بشناسیم
  • برای زهره حممیدی دعا کنید
  • عشق در قلمرو حیات وحش؛ وقتی حیوانات عاشق می‌شوند (عکس)